80's revival! ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...

Friday, May 19, 2006

Στο Ρετιρέ των Αναμνήσεων



Αφιερωμένο στον αδελφό μου Μ. και τον φίλο cobden

Καλοκαίριασε. Άρχισαν οι ζέστες. Όμως στο Ρετιρέ είναι δροσερά. Γιατί τα αστεία του Γιάννη Δαλιανίδη είναι πάντοτε κρύα.

Όπως μας πληροφόρησε ο φίλος του blog cobden, ξεκίνησε και φέτος ο μαραθώνιος καθημερινής προβολής της πολυαγαπημένης μας σειράς ΡΕΤΙΡΕ. Το Mega Channel, αφού μας δημιούργησε την εξάρτηση, φροντίζει κάθε χρόνο να μας ξεχαρμανιάζει. Δυστυχώς όμως είναι η ώρα δύσκολη, της προβολής η ώρα. Και ο μόνος τρόπος για να δει κανείς τη σειρά είναι να απολυθεί!
Για τους μυημένους δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Για τους μη μυημένους δυό λόγια για την υπόθεση και τα πρόσωπα που συνθέτουν αυτό το απίθανο κολάζ χαρακτήρων της Δαλιανίδειας μυθολογίας.
Καταρχάς το Ρετιρέ εντάσσεται στη μακρά σειρά των σήριαλς του Δαλιανίδη (Μικρομεσαίοι, Τα Καθημερινά, Τα Λιονταράκια, Αραχτοί και Light) που αναπαράγουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια κλισέ, τους ίδιους τύπους, ενίοτε τα ίδια περιστατικά και διαλόγους. Όπως είπε και ο cobden, η αίσθηση που αφήνει το σήριαλ είναι ότι έχει γυριστεί στη δεκαετία του '80, στα μέσα της μάλλον, ενώ στην πραγματικότητα είναι παιδί της ιδιωτικής τηλεόρασης και τύποις χρονολογείται στη δεκαετία του '90: για την ακρίβεια γυρίστηκε το 1990. Ακριβώς εδώ έγκειται το μυστικό του μεγαλείου της σειράς! Είναι διασκεδαστικά αναχρονιστική, εκτός πραγματικότητας, απόλυτα προβλέψιμη σε βαθμό αστειότητας!
Ας θυμίσουμε τιμής ένεκεν τα πρόσωπα:
Κατερίνα Σοφιανού: Κατερίνα Γιουλάκη
κα Σοφία, μητέρα Κατερίνας: Κούλα Αγαγιώτου
Ελένη: Κλαίρη Κατσαντώνη
Ιάσων: Παύλος Ευαγγελόπουλος
Χαρούλα Πεπονάκη: Έλντα Πανοπούλου
κυρία Θάλεια, μητέρα Ιάσονα: Μαρία Μαρτίκα
κυρία Ζαχαροπούλου, αφεντικό Κατερίνας, Ελένης, Χαρούλας, ιδιοκτήτρια εταιρείας "Κόσμος": Βίκυ Βανίτα
Χρήστος, φαρμακοποιός, σύζυγος Κατερίνας: Νίκος Κούρος
Ειρήνη, ανιψιά Κατερίνας: Τζόυς Ευείδη
Φοίβος, καφετζής: Τάσος Κωστής
Αμαλία (η ονομαζόμενη Ξινή), αδελφή Χρήστου: Νεφέλη Ορφανού
Μίλτος Παπάρας, πρώτος σύζυγος Κατερίνας: Δημήτρης Καλλιβωκάς
Άλκης, βοηθός Ιάσονα: Μάκης Δελαπόρτας
Κωστάκης, συνάδελφος Κατερίνας, Ελένης, Χαρούλας: ΧΧΧ ΧΧΧ
Ανιψιά Χρήστου φαρμακοποιού, κόρη Αμαλίας: ΧΧΧ ΧΧΧ
Όσο για την υπόθεση, αντιγράφουμε εδώ από το site του Mega Channel (κι όποιος αντέξει άντεξε):
«Το Ρετιρέ»
Είναι μια ιδέα του Γιάννη Διαλανίδη για μια σύγχρονη, εύθυμη κι ηθογραφική τηλεοπτική σειρά.

Στην Αθήνα του σήμερα η Κατερίνα (Κατερίνα Γιουλάκη) ζει με τη μητέρα της (Κούλα Αγαγιώτου) και την ανιψιά της (Τζόυς Ευείδη) σ' ένα ρετιρέ μιας μικροαστικής γειτονιάς.

Η Κατερίνα είναι μια σύγχρονη γυναίκα, υπερκινητική, δραστήρια και ελαφρώς νευρωτική. Εργάζεται στην COSMOS ΕΠΕ, Διαφημίσεις-Τηλεοπτικές Εκπομπές-Δημόσιες Σχέσεις. Χωρισμένη ήδη από καιρό, έχει διατηρήσει, όμως, μια φιλική σχέση με τον πρώην άντρα της (Δημήτρης Καλλιβωκάς), ο οποίος της φορτώνει όλα τα προβλήματα της προσωπικής του ζωής.

Προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζει γενικά στις σχέσεις της με τους συνανθρώπους. Προβλήματα που τα δημιουργεί ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας της. Τρελή την αποκαλούν οι φίλοι της. Υπερβολή! Κάποιες μικροεκρήξεις είναι μάλλον δικαιολογημένες ζώντας σε μια κοινωνία με πολλά στοιχεία του παραλόγου.
Η Κατερίνα είναι και παρουσιάστρια ενός τηλεοπτικού προγράμματος. Μέσα από την εκπομπή της, που καλεί επώνυμους και κάνει συζήτηση μαζί τους, μας δίνεται η ευκαιρία να σατιρίσουμε κάποιους πετυχημένους του κοινωνικού μας περίγυρου.

Μια από τις κύριες αιτίες που η Κατερίνα μας βρίσκεται συχνά με ταραγμένα νεύρα είναι οι αντιδράσεις της μητέρας της και της ανιψιάς της, στις σχέσεις με τον Χρήστο (Νίκος Κούρος), φαρμακοποιό και η αρνητική στάση της αδερφή του (Νεφέλη Ορφανού).

Στην COSMOS εργάζεται και η Ελένη, ένα νέο και ωραίο κορίτσι (Κλαίρη Κατσαντώνη) που γνωρίζει τον Ιάσονα (Παύλος Ευαγγελόπουλος). Παρακολουθούμε την ερωτική τους ιστορία, καθώς και τα πρόσωπα που κινούνται γύρω τους, τη μητέρα του Ιάσονα (Μαρία Μαρτίκα), τη φίλη της Ελένης, Χαρούλα ('Ελντα Πανοπούλου), τον Φοίβο (Τάσος Κωστής), κ.ά.

72 Comments:

Blogger enteka said...

τι σύμπτωση, σκεφτόμουν να κάνω ποστ στο blog μου για τα 11 πιο συνηθισμένα κλισέ του Ρετιρέ - το απόγευμα έγραψα κι ένα ως comment στο piripipiri. θενκς για το χορταστικό αφιέρωμα!@!

2:29 PM

 
Blogger enteka said...

by the way το ανέβασα το ποστ, ελπίζω να μην σε πειράζει που σε έκανα quote στην αρχή του...
καληνύχτα :)

5:06 PM

 
Blogger Παράξενος said...

Πολύ ωραίο μπλογκ.
Αλλά, ρε παιδιά...
κάντε κι ένα αφιέρωμα στον Άκη Φλωρεντή. Το πιο γνήσιο και παραγνωρισμένο κωμικό ταλέντο των 80's

6:06 PM

 
Blogger cobden said...

Ιφιμέδεια, ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση:-)) Επανέρχομαι δριμύτερος αργότερα, δυστυχώς έχω μετακόμιση σήμερα, και βλέπω τα νεύρα μου να γίνονται σαν της Χαρούλας!!!

9:43 PM

 
Blogger cobden said...

Όταν πρόκειται να σχολιάσουμε τη σειρά-σταθμό στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, ακόμη και η μετακόμιση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα!Ας περιμένει(να δείς, Ιφιμέδεια, τι θυσίες κάνω για το blog ;-)
Ο φίλος enteka,νομίζω πως κάλυψε με έξοχο τρόπο όλα τα κλισέ του ΡΕΤΙΡΕ...Κάποια επιπλέον σχόλια, παρατηρήσεις και (γιατί όχι) σκέψεις που μου γέννησε η αγαπημένη σειρά
1. Το κλισέ νούμερο 3, που αναφέρει και ο enteka!Να βάλω και μια πολιτική παράμετρο στο θέμα..Εκείνα τα δύσκολα χρόνια , υπήρχε αν θυμάστε όριο στο συνάλλαγμα που μπορούσες να βγάλεις στο εξωτερικό..Γι αυτό και η οργή της Κατερίνας, όταν έβλεπε πως το συνάλλαγμα της θα εξανεμίζοταν για αγορές που της ζητούσαν οι άλλοι ήρωες της σειράς. Αυτό ήταν διαχρονικό "αστείο" του Δαλιανίδη, όσο κρατούσαν οι συναλλαγματικοί έλεγχοι( το χρησιμοποίησε με μεγάλη επιτυχία και στην ΟΔΟ ΑΝΘΕΩΝ)...Δυστυχώς από το 1992, το συνάλλαγμα που μπορούσες να βγάλεις στο εξωτερικό, έγινε απεριόριστο, και έτσι το απολαυστικό σκετσάκι, που χάριζε αβίαστο γέλιο, σε γενιές ελλήνων τηλεθεατών έγινε outmoded...:-( Ποίος είναι υπέρ της επαναφοράς του περιορισμού συναλλάγματος;;;
2.Το μπαράκι της Χαρούλας..."Στέκι καλλιτεχνων" , όπως είπε σε ανύποπτο χρόνο η Ελένη...Με έναν χαμηλό φωτισμό και καταθλιπτική μουσική, σε έφερνε στα όρια της αυτοκτονίας...Παρόλα αυτά, όλοι οι ήρωες της σειράς το προτιμούσαν για τις εξόδους τους..Ειδικά η Κατερίνα και ο Χρήστος, σε τρυφερά ενσταντάνε, πίνοντας on the rocks (το αγαπημένο ποτό της Κατερίνας)
3. Θυμάμαι καλά;;Τον τελευταίο χρονο της σειράς, το ρόλο της γειτόνισσας που δημιουργεί προβλήματα στην Κατερίνα, έπαιζε με μοναδικό τρόπο η cult Καίτη Ιμπροχώρη, μούσα του Γιάννη Δαλιανίδη, μιας και την έχει προτιμήσει σε πολλές ταινίες του , άλλα και στο Τριτο Στεφάνι...( Η Πετρούτσου ή η Γκολεμά, δεν θυμάμαι ποια, είχε γράψει μετά το πρώτο επεισόδιο του ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ,"Το ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ειναι αυτό που βλέπουμε ή το ΤΡΙΤΟ ΡΕΤΙΡΕ;;"
4.Ερωτήματα που με στοιχειωνουν , τόσα χρόνια μετα:ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΚΛΑΙΡΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, η τηλεοπτική Ελένη του Ρετιρε;;; Ο Κωστάκης;;Ξέρει κανείς;;;

3:20 AM

 
Blogger enteka said...

cobden τέλειο! φαντάσου, δεν θυμόμουν καν το θέμα συναλλάγματος για τα ταξίδια. [εναλλακτικό με ταξίδια, όταν πχ η κυρία Θάλεια (ή η Ζανέτ, αν πάμε στους Μιρκομεσαίους) επιμένει να την πάρουν μαζί και στο τέλος δέχονται να της βγάλουν εισιτήριο αλλά ακυρώνουν τα δικά τους].
Δυστυχώς δεν ξέρω για την Κλάιρη, η κυρία Ζαχαροπούλου πάντως ήταν στο Παρά Πέντε τις προάλλες, ενώ είδα και τον κύριο Χρήστο σε ταινία του Αγγελόπουλου, νομίζω σε μία από τις 2-3 τελευταίες.

6:50 AM

 
Blogger ci said...

Επιτέλους! Για την σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση του καύσωνα, ας προγραμματίσουμε όλοι τα βίντεό μας!
:D

10:32 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

@enteka: Μόλις σχολίασα στο μπλογκ σου! Σιγά με πειράζει που με έκανες quote... ;)

@παράξενος: ομολογώ την άγνοιά μου: τις εστί Άκης Φλωρεντής;

@cobden: Άστα να πάνε! Τι μετακόμιση και τα μυαλά στα κάγκελα ήταν αυτή σήμερα; Κι εγώ μόλις τώρα γύρισα από κουραστικήμέρα κυνηγητού με μάστορες και με υποδέχτηκαν τα ζεστά σας σχόλια. Ευχαριστώ!!!

Η αναφορά σου στο Μπαράκι της Χαρούλας είναι καθοριστική! Πόσες και πόσες σκηνές απείρου κάλλους στο Μπαράκι της αμαρτίας. Πόσοι καυγάδες Ιάσονα-Κλαίρης ["Εμένα η γυναίκα μου δεν θέλω να δουλεύει νύχτα. Άλλο κλισέ για τον έντεκα!]

Όσο για την Καίτη Ιμπροχώρη, διάβασα στο βιβλίο του ίδιου του Γιάννη Δαλιανίδη ότι της έχει μεγάλη αδυναμία λόγω στενής προσωπικής σχέσης. Δεν ήταν πάντως κακή ηθοποιός...

2:30 PM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Επανέρχομαι, παρά την κούρασή μου:

Το παν στις σειρές του Δαλιανίδη είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά:
Αναφέρω χαρακτηριστικά πράγματα που λατρεύω να μισώ στο Ρετιρέ:

1. Οι παρδαλές γκέτες της Ειρήνης
2. Οι πορνοφωτογραφίες στο background του εργαστηρίου του Ιάσονα. Διότι μπορεί να είναι καλό παιδί, αλλά είναι και "αληθινός άντρας, σωστός, πρόστυχος".
3. Η ρόμπα της κυρίας Σοφίας. Έκαναν πρόσφατα στη μαμά μου δώρο μία ίδια!!!
4. Η διακόσμηση στο Μπαράκι της Χαρούλας, όπως μας θύμισε και ο cobden. Ιδιαίτερα το κόκκινο φωτιστικό πάνω από τη μπάρα (ο Θεός να την κάνει)
5. Ο κότσος της Αμαλίας της Ξυνής
6. Η κιθάρα του Άλκη και τα ακόμη αθλιότερα τραγούδια του..!

Και προσοχή φίλοι μου μην ξεχνάτε το Αποκριάτικο πάρτυ του Ρετιρέ, σκηνές από το οποίο προβάλλονται στους τίτλους.

2:38 PM

 
Blogger cobden said...

@ιφιμέδεια
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Καίτη Ιμπροχώρη δεν είναι κακή ηθοποιός...Μια χαρά είναι και συμπαθέστατη επιπλέον.Κουράγιο με τους μάστορες :-)

4:57 AM

 
Blogger cobden said...

Ένας από τους αγαπημένους, αν και δευτερεύων χαρακτήρας στο ΡΕΤΙΡΕ, είναι αυτός της Κυρίας(με το Κ κεφαλαίο, παρακαλώ) Ζαχαροπούλου, όπως τον ενσαρκώνει μοναδικά η Βίκυ Βανίτα...Πλούσια και δυναμική businesswoman ( αν και πάντα αναρωτιόμουν , πως είναι δυνατόν να πηγαίνει καλά μια εταιρεία, όπου οι πάντες ,αντί να δουλεύουν , ξεκατινιάζονται αγρίως)ανήκει στη χωρία των ρόλων δυναμικών γυναικών της ΤV που πρώτη άρχισε η ανυπέρβλητη Alexis Colby-Carrington-Dexter. Βέβαια σπάνια θα την δούμε να γίνεται bitch,μιας και οι υπάλληλοι της, με πρώτη τη Χαρούλα Πεπονάκη, την έχουν καβαλήσει κανονικά.Όλοι πάντως της δείχνουν απεριόριστο σεβασμό και δεν την αποκαλούν ποτέ με το μικρό της όνομα, παρά μόνο ΚΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ...(Τέστ για δυνατούς λύτες:Η Κατερίνα την έχει αποκαλέσει δύο τρείς φορές με το μικρό της όνομα.Θυμάται κανείς ποιό είναι???).Πίσω όμως από το προσωπείο της δυναμικής γυναίκας, κρύβεται μια ευθραυστη, μοναχική φιγούρα που αναζητεί απελπισμένα τον έρωτα....Λίγα πράγματα γίνονται γνωστά για την ερωτική ζωή της μέσα από τη σειρά...Ένα επιπόλαιο φλερτ με τον Μίλτο Παπάρα, πρώην σύζυγο της Κατερίνας, είναι μάλλον ανάξιο λόγου...Για μια μικρή περίοδο αναζήτησε τον έρωτα σε μικρότερους από αυτήν άντρες...Αξέχαστο είναι το επεισόδιο όπου , θέλοντας να αποπλανήσει τον ηλεκτρολόγο Ιάσωνα, τον καλεί σπίτι της, με πρόφαση να της επισκευασει την τηλεόραση ,φορώντας μια τολμηρή ρόμπα, τόσο ανοιχτή μπροστά που φαίνεται το υπέροχο στήθος της...Τελίκα μετα από παρέμβαση της Κατερίνας,κάνει πίσω και δεν μπαίνει πια εμπόδιο στον έρωτα Ελένης-Ιάσωνα...Η κύρια Ζαχαροπουλου αποδεικνύεται πολύ "μαλακή" για να παίξει τον ρόλο της αδίστακτης τεκνατζούς...Από εκεί και πέρα τίποτε...Η προσωπική της ζωή είναι ανύπαρκτη, μόνο κάποιες κρίσεις μελαγχολιάς που την πιάνουν σε κάποια επεισόδια, αφήνουν υπόνοιες για τη βαθιά μοναξιά στη ζωή της ...Συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο άλλα ένιωθα την ανάγκη να γραφτούν κάποια πράγματα για έναν σημαντικό, πολυδιάστατο άλλα παραμελήμενο ρόλο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης....Κυρία Ζαχαροπούλου, we love you :-))

5:20 AM

 
Blogger enteka said...

κρατιέμαι πόσην ώρα αλλά δεν αντέχω να μην σχολιάσω.
ιφιμέδεια: τι γέλιο οι πορνοφωτογραφίες στο εργαστήρι του Ιάσωνα! Η ρόμπα! Το αποκριάτικο επεισόδιο! [θυμάμαι την Ειρήνη που τραγουδόύσε Μαντόνα Express Yourself].
cobden: φτιάξε ένα μπλογκ να σε θαυμάζω καθημερινά! Εμβριθέστατη η ανάλυσή σου για την καλτ κυρία Ζαχαροπούλου.
Θα σκίσω όλα μου τα πτυχία (και τα Ρετιρέ-related και τα δημοσιογραφικά)! Δε μπορώ να θυμηθώ το μικρό της όνομα.

8:40 AM

 
Blogger anarchitect said...

Δικιά μου, Πολύ Ψώνιο αυτό το Post...

[Δαλιανιδική γλώσσα]

10:37 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Φίλοι μου,
είστε ο ένας καλύτερος από τον άλλο!
Τα σχόλια είναι μακράν καλύτερα από το ίδιο το ποστ!

cobden, η ανάλυσή σου για την Κυρία Ζαχαροπούλου δεν ήταν μόνο εμβριθής, δεν ήταν απλώς αναλυτική, αλλά μια διεισδυτική παρουσίαση ενός, όπως σωστά λες, από τους πιό παραμελημένους -αλλά πόσο ολοκληρωμένους- χαρακτήρες της Δαλιανίδειας μυθολογίας.

Μήπως την Κυρία Χαζαροπούλου την έλεγαν Τζένη; (μάλλον την μπερδεύω με την ηθοποιό με αυτό το όνομα). Το φλερτ με τον Παπάρα, σε οποιοδήποτε άλλο σήριαλ θα είχε ευοδωθεί, αλλά στο Ρετιρέ η Τέχνη μιμείται τη (σκληρή) ζωή.

enteka, πρέπει να σταματήσω να γράφω αυτό το σχόλιο, για να έρθω στο δικό σου μπλογκ! Έχω αγωνία τι θα διαβάσω.

@anarchitect: Δικιά μου είσαι και η πρώτη το ξέρεις; Σε πάω με χίλια!

ΠΡΟΤΑΣΗ: Μήπως ήρθε η ώρα να ιδρυθεί Σύλλογος Φίλων Δαλιανίδη (ΣυΦιΔα);

12:11 PM

 
Blogger enteka said...

ιφιμέδεια έκανες τέλειο typo και παράλληλα freudian slip γράφοντας: "Μήπως την Κυρία Χαζαροπούλου την έλεγαν Τζένη;"
Και γι' αυτό σε προτείνω για πρόεδρο του ΣυΦιΔα!

1:06 PM

 
Blogger cobden said...

Τί σας λέει ο "Αλέξης ή Δημήτρης ή Θανάσης ή Θάνος" ;-)))

11:43 PM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

@enteka: Μέχρι χτες το βράδυ θα σου απαντούσα με μετριοφροσύνη, πως όχι, υπάρχουν άλλοι πιό άξιοι, που θυμούνται περισσότερα για το Ρετιρέ, κλπ.

Σήμερα το πρωί όμως που ξύπνησα για να πάω στη δουλειά, αποφάσισα να κάνω κοπάνα(!) για να δω το Ρετιρέ. Ώστε νομίζω ότι θέτω σοβαρή υποψηφιότητα για το προεδρείο.

Μήπως να συστήσουμε μια τρόϊκα, ο cobden, εσύ και εγώ;

@cobden: Η ερώτησή σου μας προσβάλλει... ;) Είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς τον άνδρα που σαγήνευσε, όχι μία, αλλά δύο από τις ωραιότερες κοπέλες του Ρετιρέ; Να σου πω την αλήθεια, τόσο η πειστική του ερμηνεία, όσο και η εκπληκτική σκηνοθεσία του Γ.Δ., με κάνουν όποτε τον βλέπω να θέλω να τον πλακώσω στις γρήγορες. Άραγε ποιό ήταν το όνομα του ηθοποιού;

Μετρώ τις ώρες αντίστροφα για το πρώτο επεισόδιο Ρετιρέ για μένα φέτος! Γιές!

[Άσχετο: ξέρει κανείς κανέναν μαρμαρά να μου διορθώσει το δάπεδο που κατέστεψε ο προηγούμενος μάστορας;]

2:48 AM

 
Blogger cobden said...

@ιφιμέδεια
Πόσο σε ζηλεύω που αυτήν την ώρα βλέπεις ΡΕΤΙΡΕ!!!Περιμένω σχόλια, εντυπώσεις και περιγραφή του επεισοδίου, όπως μόνο εσύ ξέρεις!!!

3:08 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Μόλις τέλειωσε! Γμτ ήταν τόσο λίγο!

Πώς πέρασεν η ώρα, πώς πέρασαν τα χρόνια... (εδώ κολλάει πολύ!)

Ένα έχω να σας πω: ήταν ένα από τα πιό ερωτικά επεισόδια!!!

Ο Μίλτος έρχεται στην εταιρεία και ζητά από την Ελένη να τον συνοδεύσει σε βραδυνή έξοδο, διότι αν κυκλοφορεί με ωραία γκόμενα ή με γκόμενα που έχει το κατιτί της (sic), θα ζηλέψουν οι άλλες και θα τις ρίξει πιό εύκολα! Η Ελένη αρνείται με πολύ μάγκικο ύφος και ο Παπάρας προχωρεί στην κα. Κατερίνα.

Η Κατερίνα, παρά τα γελοία επιχειρήματα και παρά το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ είχε κανονίσει να βγει με τον κο. Χρήστο (είναι στην αρχή του φλερτ), δέχεται!!!Όταν η Ελένη τη ρωτά τους λόγους, σε μια σκηνή καταπληκτικά συγκινητικής ερμηνείας η Κατερίνα ομολογεί ότι ο άνδρας αυτός της βγάζει ένα μητρικό ένστικτο, τον αντιμετωπίζει σαν παιδί και δεν μπορεί να του πει όχι!

Στο μεταξύ εξελίσσεται και το ειδύλλιο Ελένης-Ιάσονα. Είμαστε στα πρώτα στάδια, όπου η Ελένη χαλάει την τηλεόρασή της και ο Ιάσονας έρχεται να τη φτιάξει, αλλά όπως της λέει επειδή είναι πολύ χαλασμένη θα έρχεται κάθε εβδομάδα! Εν τω μεταξύ στην κουζίνα κρύβεται η Χαρούλα -ως θεματοφύλακας της ηθικής της Ελένης! Ο Ιάσονας κολλάει στην Ελένη αλλά το πράγμα δεν προχώρησε.

Στο σπίτι της Κατερίνας, η Ειρήνη περνάει φάση οικολογικής συνείδησης και πετάει όλα τα πλαστικά από το σπίτι διότι δεν λιώνουν! Όταν επιστρέφει το μεσημέρι η Κατερίνα εξελίσσονται σκηνές απείρου κάλλους!

Το βράδυ η Κατερίνα βγαίνει με τον Παπάρα σε ένα κέντρο που και ο Βίκτωρ Ουγκώ να ήμουν δεν θα μπορούσα να το περιγράψω επαρκώς!!!
Θαυμάσιο! Με υπέροχη κόκκινη και μαύρη διακόσμηση και ωραί ζωντανή ορχήστρα.

Όμως επειδή σας αγαπώ πολύ σας μεταφέρω (και σας αφιερώνω) το ρεφρέν που τραγουδούσε η παγκοσμίως άγνωστη αοιδός:

Όλο φιγούρα και λεζάντα είσαι αγοράκι,
όλο φιγούρα και λεζάντα και παραμυθάκι!

Τελευταία σκηνή: μπουκάρει ο κύριος Χρήστος στο κέντρο και κάνει σκηνή!

Αχ, ας κάνει κάποιος άλλος κοπάνα αύριο να μας περιγράψει το επεισόδιο!

4:23 AM

 
Blogger enteka said...

1) γμτ ξέχασα να το γράψω στο βίντεο!
2) thanks για την περιγραφή, τα θυμόμουν όλα (ακόμη κι αν το είχα δει μια φορά πριν από 15 χρόνια - άλλο μεγαλείο της σειράς
3) τι έγινε με την κυρία Ζαχαροπούλου, cobden, θυμάσαι το μικρό της ή θες να με τρελάνεις στην αγωνία?!
4) cobden + ifimedia: προτείνω, όσο και να κατέβει το ποστ, να ξανακάνουμε σχετικά comments σ'αυτό. Αύριο θα το γράψω στο βίντεο και θα το περιγράψω εγώ.
χχχ

7:44 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Σύμφωνοι έντεκα! Εγώ δεν έχω ούτε βίντεο!
Μας βλέπω να κάνουμε βάρδιες όλο το καλοκαίρι!
Που θα πάει αυτή η δουλειά;
Ας το έβαζε το Μέγκα στις 2 το πρωί. θα προτιμούσα να χάνω ύπνο... Τι βάσανο Θεέ μου!

8:50 AM

 
Blogger cobden said...

@ιφιμέδεια
Απολαυστική η περιγραφή!Δυστυχώς ούτε εγώ έχω βίντεο, θα προσπαθήσω όμως για καμιά κοπάνα από τη δουλειά, αξίζει τον κόπο!(Δυστυχώς άρρωστος, το έπαιξα την προηγούμενη εβδοmάδα!Πρέπει να βρώ άλλη δικαιολογία τώρα :-(
@enteka
To όνομα της κυρίας Ζαχαροπούλου,ούτε εγώ το θυμάμαι!Ηλπιζα μήπως το θυμάται κάποιος από σας!Άλλο τέστ(που πάλι δεν ξέρω την απάντηση):Που βρίσκεται η περίφημη πολυκατοικία των τίτλων έναρξης του ΡΕΤΙΡΕ;;Κάποιος φίλος, μου είχε πει παλιά για Μιχαλακοπούλου, απέναντι από το ΚΑΡΑΒΕΛ.Αληθεύει;;
enteka, please,όταν δεις το αυριανό επεισόδιο, πρόσεξε ποιός μουσικοσυνθέτης έχει γράψει την υπέροχη, νοσταλγικη μουσική του ΡΕΤΙΡΕ!!!

11:29 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Ναι, ναι cobden, η πολυκατοικία είναι υπαρκτή!

Είναι πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη, πηγαίνοντας για Κάραβελ στο δεξιό σου χέρι.
Όταν ξεκινάνε οι τίτλοι και η εικόνα δείχνει την πολυκατοικία, η κάμερα είναι στημένη απέναντι στο Χίλτον γι'αυτό και διακρίνονται στο πλάνο λίγο οι κολώνες που υπήρχαν σε εκείνη την πλευρά του επί της Μιχαλακοπούλου.

Κάθε φορά που περνάω απ'έξω σκέπτομαι ότι σε κάποιο όροφο, σε κάποιο διαμέρισμα η κυρία Σοφία πλένει πιάτα και η Ειρήνη τεμπελιάζει στο σαλόνι ή κάνει αερόμπικ... αλήθεια με συγκινεί η σκέψη (είμαι ανίατη περίπτωση).

Πόσο χαίρομαι που μοιράζομαι μαζί σας την ίδια λατρεία για το Ρετιρέ! Ο περισσότερος κόσμος το κοροϊδεύει και το έχει βαρεθεί!

11 αύριο έχεις επικίνδυνη αποστολή! Τον μουσικοσυνθέτη του τιριτιρι τιρι τιτι...!!

1:00 PM

 
Blogger enteka said...

θα πω αργότερα για το επεισόδιο, απλά να πω τον συνθέτη: ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ
XXX

11:04 AM

 
Blogger cobden said...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ;; Μου φαίνεται πως μετά τον έφαγε το κατεστημένο των δισκογραφικών εταιριών!!!Κανείς δεν εκτίμησε τον πολύπλευρο ταλέντο του!Η Ελλάδα πάντα τρώει τα καλύτερα παιδιά της....

2:09 PM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Κι όμως. Το έργο του συνεχίζει έχοντας μια δική του ζωή, διεκδικώντας την αθανασία.
(Δεν έχω φάει ακόμη πρωινό, μη με παρεξηγείτε!)

12:50 AM

 
Blogger enteka said...

λοιπόν, ξέρετε προφανώς για τα χτεσινά δραματικά γεγονότα στο Αιγαίο. Φυσικά έπρεπε να συμβούν κατά την ώρα του Ρετιρέ, οπότε το χτεσινό επεισόδιο κόπηκε με το που άρχισε. Σήμερα τα ζευγάρια Ιάσωνα-Ελένης και Κατερίνας-Χρήστου, είχαν τραπέζια (ο καθένας στο σπίτι του). Η μαμά του Ιάσωνα μπλεκόταν υπερβολικά και την κλείδωσαν στην κουζίνα για να φιληθούν.
Στης Κατερίνας όλοι μάλωσαν με όλους, κι έμεινε μόνη η Κ. με τον Χ. περίλυποι που οι οικογένειες δεν δέχονται το γάμο τους.
Το highlight όμως ήταν στην αρχή του επεισοδίου: η Κατερίνα περιμένει σε μια ουρά στο περίπτερο για να τηλεφωνήσει βρίζοντας αυτούς που μιλάνε πολύ λέγοντας "Βαλκάνια είμαστε και υποανάπτυκτοι".
Φυσικά, όταν έρχεται η σειρά της, μιλάει άκομα περισσότερο από τους προηγούμενούς της κι αυτοί που περιμένουν της τη λένε (στο οποίο αυτή επαναλαμβάνει το "Βαλκάνια είμαστε και υποανάπτυκτοι".)
xxx

7:26 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Thanx 11!
Όμως αναρωτιέμαι πως ο Ιάσονας και η Ελένη προχώρησαν τόσο γρήγορα σε ασπασμούς, αφού στο προηγούμενο επεισόδιο που είδα εγώ, δεν το άφηνε να της πιάσει ούτε το χέρι και έκανε ότι δεν καταλαβαίνει!
Είμαι πολύ πουριτανή και σοκαρίστηκα από την τόση τόλμη της Ελένης! Είναι πράγματα αυτά για ένα τόσο σεμνό κορίτσι;
Τέλος πάντων πρέπει κάπως να προχωρά και η πλοκή θα μου πεις...

Πολύ κλασικό κλισέ το "Βαλκάνια είμαστε"! Πρέπει να το προσθέσουμε στη λίστα του μπλογκ σου!

1000 ευχαριστώ!

9:00 AM

 
Blogger cobden said...

Άσχετο με το post,αλλά επειδή και αυτοί στα θρυλικά 80s ξεκίνησαν, το αναφέρω!Μόλις αγόρασα το καινούργιο cd των Pet Shop Boys και είμαι ενθουσιασμένος!Πηγαίνετε στο νεοιδρυθέν(!)blog μου για να δείτε πρώτες εντυπώσεις!

10:48 AM

 
Blogger cobden said...

Βρήκα αυτό το πολύ ενδιαφέρον site στο net , όπου θα βρείτε αναλύτικη τηλεοπτική και κινηματογραφική "εργογραφία" του Γιάννη Δαλιανίδη (http://www.senariografoi.gr/script.php?l=gr&p=membersDetails&member=155)

Εντύπωση μου κάνει πώς "θρυλικές" σειρές, όπως τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ή η ΟΔΟΣ ΑΝΘΕΩΝ κράτησαν μόνο 12 και 13 επεισόδια, αντίστοιχα, σε αντίθεση με το ΡΕΤΙΡΕ που έφτασε αισίως τα 84!!!Την τηλεοπτική σειρά ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ την θυμάται κανένας;;

2:08 PM

 
Blogger enteka said...

btw κάτι που είχα δει προπερσι σε μεσημεριανή εκπομπή. Έδειχνε το παράπονο της Κούλας Αγαγιώτου (κυρία Σοφία) ότι την ξέχασαν και είναι μόνη κι άρρωστη. ο τίτλος έγραφε: "ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ 103χρονης ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΕΤΙΡΕ".
Συμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς κατέληξα ότι όταν έπαιζε στο ρετιρέ ήταν 89!!!
Η παρουσιάστρια κατείγγειλε τον Δαλιανίδη που την ξέχασε, και επαναλάμβανε ότι "είναι 103 χρονών δεν ντρεπόμαστε λίγο!"
Σε κάποια στιγμή πέρνει τηλέφωνο η ανιψιά της, επιβεβαιώνει την ιστορία αλλά λέει: "Έχετε λάθος πληροφόρηση, η θεία μου είναι 84 χρονών κι όχι 103!!"
Η παρουσιάστρια λέει κάτι του στιλ "Κι εμένα μου φάνηκε περίεργο, 103 χρονών" και συνέχισαν να μιλούν για τα προβλήματά της ενώ ο τίτλος άλλαξε magically σε "Το παράπονο της 84χρονης γιαγιάς του Ρετιρέ"

5:29 PM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Βρε έντεκα, έχεις δίκιο!
Κι εγώ θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο, αλλά δεν είχα δώσει βάση.
Μάλλον η γιαγιά έπαθε γεροντική άνοια και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Μου ήταν πάντως απέραντα συμπαθής!

Κάτι ακόμη σχετικά με τα σήριαλ του Γ.Δ. Ξεχάσαμε να σχολιάσουμε -προφανώς διότι είμαστε όλοι πολύ νέοι...- το πρώτο της σειράς: το Λούνα Παρκ! Αν και δεν θυμάμαι πολλά, θυμάμαι όμως ότι το παρακολουθούσαμε φανατικά και νομίζω ότι ο μπαρμπα-Γιώργος (Παπαγιαννόπουλος) είχε έναν ρόλο γκρινιάρη αλα κα. Κατερίνα και το επεισόδιο έκλεινε με ατάκα γκρινιάρικη δική του. Οπότε τα κλισέ ξεκινούν από πολύ παλαιότερα...

2:30 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Anevaste epitelous ena kainourgio post vre paidakia

7:10 AM

 
Blogger enteka said...

ιφιμέδεια, και τι δε θα δινα για να δω το Λούνα Παρκ!
περιμένω κι εγώ με αγωνία το επόμενο ποστ (αλλά θα επανέρχομαι και στα comments αυτού)

7:36 AM

 
Blogger ci said...

Αααα! Ιφιμέδεια, από την μια τα σχόλια σε αυτό το ποστ απολαυστικότατα - yes! το αξεπέραστο εργαστήριο του Ιάσονα!!

Από την άλλη.. το Λούνα Παρκ σηκώνει δικό του ποστ! "Πέντε κρικοι ένα τάληρο, για περάστε παρακαλώ. Πλούσια δώρα"! (Εχμ..κι είναι από τα ελάχιστα που θυμάμαι, μαζί με τον μπαρμπα Γιώργη βέβαια)

11:20 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Anevaste epitelous ena kainourgio post vre paidakia

4:34 PM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Μόλις έμαθα το μικρό όνομα της κυρίας Ζαχαροπούλου!
ΝΟΡΑ!
(Βλέπω Ρετιρέ, σας αφήνω γιατί μαλώνει η Ελένη με τον Ιάσονα)

3:37 AM

 
Blogger enteka said...

bravo ιφιμέδεια! σήμερα τρίτη βράδι έχει στις θανάσιμες πεθερές επεισόδιο με γιουλάκη vs νεφέλη ορφανού. Κατερίνα vs Ξυνή δεκαπέντε χρόνια μετά!
[παρόλ'αυτά βαριέμαι να το δω]

7:33 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Αγαπητέ μου μικρομεσαίε,

βλέπω ότι και το δικό σου κεφάλι είναι γεμάτο Δαλιανίδη -όπως και τα δικά μας.

Μου δίνεις αφορμή να προσθέσω επίσης εδώ μερικά στοιχεία ακόμη. Βαριέμαι να κάνω update στο ποστ.

Η κυρία Κατερίνα μένει στην οδό Δραγούμη.

Ο κύριος Χρήστος ο φαρμακοποιός λέγεται Μπάκουρας στο επώνυμο.

Η Αμαλία η Ξυνή έχει επίθετο Κώνστα.

1:43 PM

 
Blogger enteka said...

flo sovara rotas ti apegine i rena pagkrati? (an nai tha se stenaxoriso)
:)

1:37 PM

 
Blogger enteka said...

επίσης, συγχαρητήρια στον μικρομεσαίο για το nickname και στην ιφιμέδεια για τα τρίβια. να κι άλλο ένα: το ονοματεπώνυμο του φοίβου είναι Φοίβος Τρίκης. Συστήνεται σε ένα πάρτι και όλοι λένε Τρίτσης; και γελάνε και λέει αυτός όχι Τρίκης και ξεκαρδίζονται
χχχ

5:12 PM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

flo
συγγνώμη δεν έλεγχα τα παλιά μου ποστ η γαϊδάρα γι'αυτό και δεν σου είχα απαντήσει!
Ευτυχώς με ειδοποίησε ο Έντεκα (thans ;)

Η Ρένα Παγκράτη δυστυχώς αυτοκτόνησε. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν πολύ στενόχωρα λόγω ανεργίας. Κρίμα. Θεός σχωρέστην..

Έντεκα φανταστική συμβολή για τον Φοίβο! Που να έσπαγα το κεφάλι μου δεν υπήρχε περίπτωση να το ανακαλύψω.

Flo, δεν ξέρω που αναφέρεται η ώρα. Ίσως μπορεί να ρυθμιστεί σε ώρα Ελλάδος αλλαά να μην το ξέρω εγώ. Δυστυχώς είμαι βλέπεις πολύ άσχετη με αυτά.. Η ημερομηνία νόμιζα ότι φαινόταν. Τουλάχιστον στο άλλο μου μπλογκ φαίνεται.
αν θες και κάτι άλλο ρώτα (όχι ότι σε διαφώτισα, λέμε τώρα...)

12:16 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Συγχαρητήρια!τέλειο blog!

Το βρήκα μόλις τώρα και,κάπου εκεί στη μέση, διάβασα το κουίζ για την κα.Ζαχαροπούλου!Έτρεξα να το απαντήσω,όπως πολύ σωστά η απάντησή του είναι 'Νόρα',αλλά είδα ότι με πρόλαβαν άλλοι!
Πάντως,ανατρίχιασα!Μόλις είδα στο χαρτη ότι,όντως,απέναντι απο το Κάραβελ,στη Μιχαλακοπούλου υπάρχει όντως οδός Δραγούμη και πίσω ακριβώς υπάρχει ένα άλσος με πλατεία, στην οποία-αν θυμάστε-είχαν γυριστεί αρκετές σκηνές!Έτσι μου 'ρχεται να πάω στην οικοδομή και ν'ανεβώ στο ρετιρέ να δω ποιος μένει και πώς είναι το σπίτι (αν γυριζόταν εκεί..)

6:30 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Πολύ καλό block! Μου άρεσε κι έμενα το ρετιρέ και τράβηξα μία Φώτο για εσάς (http://www.tvonline.gr/diamantoulakis/retire.jpg).
Ελπίζω να σας αρέσει...

2:31 AM

 
Blogger cobden said...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=785728&lngDtrID=253

:((

5:34 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Διαβασα και γω αυτο το τραγικο συμβαν σχετικα με τη Βικυ Βανιτα !!

Κριμα , θα τη θυμομαστε παντα σαν το κοριτσι με το χαμογελο και τα υπεροχα ματια !!

7:41 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Loipon tora diavasa to blog sas. Ekseretiko. Loipon kapoies plirofories. Milisa me ton kalivoka (papara) prosfata se kati girismata. To girisane olo se ena kalokairi ton proto season. Einai olo studio. Ematha proxtes se ena trapezi me sinadelfous gia tin Viki Vanita (zaxaropoulou) oti pethane kai stenaxorithika poli tin vrike i mama tis 2 meres meta sto spiti tis moni kai kai nekri. Sok. Krima. H Kyria Sofia (koula agagiotou) einai episis nekri apo persi. H Nefeli Orfanou (amalia) me tin opoia exoume poli kales sxeseis einai apo ta pio glika atoma pou exo gnorisei. Kamia sxesi me tin ksini pou einai ekei. Glika. Fovero einai sto retire pou to parakoloutho ksana tora, to gegonos oti kanoune eksoterika plana prin pane kapou p.x farmakio, spiti katerinas ktl. EPisis mou ekane entiposi to poso kalo rakor exoune. Rakor einai gia osous den gnorizoun tin sinepeia tou kathe ti sto montaz. Apo ta rouxa tis katerinas pou feygei apo to spiti to proi px. kai paei sto grafei kai meta sto farmakeio ktl.
Ekseretiko gia elliniki seira kai toso palia. Edo den ta kanoune tora. Kai sto ena plano vgenei me isio malli kapoio kai sto allo me sgouro.
Apisteuto einai to poso kala kserei tous ellines auti i seira. Pou meta apo 17 xronia einai akrivos i idies katastaseis. H idia krinia. H idia ageneia. H idia amorfosia.
Rotao sinadelfous na mou poune gia tin Klairi Katsantoni pou xathike kai kaneis den kserei. Anazitite.
Episis eida ton Kostaki se mia parousiasi ellinikis tainias. Megalose poli agnoristos. H Kaiti improxori me ton dalianidi exoune sxesi oikogeneiaki. Einai Ksaderfos tis o Dalianidis. Einai konta tou kai tou simparastekete se oles tis diskoles stigmes tou. Ekseretiki Ginaika me ithos. H seira exei 84 episodeia. Ksekinise 19/9/1990 kai teleiose 6/7/1992.
Den exo kataferei akoma na do to teleytaio episodeio. Elpizo fetos na einai i xronia pou tha to do.
Ayta elpizo na kalepsa kapoia kena.

6:39 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Anwnyme edwses poly kales plirofories kai mpravo sou!Omws prosekse ligo pws milas gia tous ellines..an de s aresei edw pare fyge!Mathe na agapas tous allous opws einai..To retire htan gamath seira giati kai aplous xarakthres pou mpikan sthn kardia tou kosmou eixe kai satirize poly epityximena ta elattwmata twn Ellhnwn(exoume elattwmata opws oloi oi laoi ti na kanoume:)).Egw na pw oti h tragoudistria pou tragoudage sto mpouzouksidiko se ena epeisodio ths siras legetai Maria Roussou kai einai spoudaia an kai adikimenh laikh fwnh.Exw kai thn kasseta me ta tragoudia pou elege sto epeisodio(Tha kalesw astynomous Figoura kai lezanta klp)Ta spane ta tragoudakia xalara!Afta kai syxaritiria gia to poly wraio blog paidia:D

7:09 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Φίλοι μου,

χαίρομαι πάρα πολύ που συνεχίζετε να διαβάζετε το συγκεκριμένο ποστ αλλά και άλλα κείμενα αυτού του μπλογκ και σας αρέσουν.

Ειδικά εσύ αγαπητέ μου ανώνυμε φίλε γράφεις εδώ μιά καταπληκτική συμβολή με τις πληροφορίες που μοιράζεσαι μαζί μας και σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!! Αν βλέπεις κάποιους από τους πρωταγωνιστές ενημερωσέ τους σε παρακαλώ γιά το γεγονός ότι νιώθουμε ευγνωμοσύνη γιά την καταπληκτική αυτή σειρά!

Φίλε Νεοέλληνα,
δεν την θυμόμουνα τη Μαρία Ρούσου, αλλά πώς θα μπορούσα να ξεχάσω το τραγούδι:
"Όλο φιγούρα και λεζάντα είσαι αγοράκι, όλο φιγούρα και λεζάντα και παραμυθάκι!"

Σ'ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και γιά τις δικές σου πληροφορίες!

9:01 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Κατερίνα Ζαχαροπούλου

5:08 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Πέρασα πάλι από την περιοχή. Είναι πολύ όμορφο σημείο και μου αρέσει να κάνω βόλτες εκεί.
Το φαρμακείο παραμένει στο ίδιο μέρος, απέναντι απο την γνωστή πολυκατοικία όπως επίσης και το περίπτερο απ' έξω (που φαίνετε στα πλάνα).
Είναι συγκίνηση...

9:44 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Άγγελε, είναι όντως ωραία περιοχή! Αλλά δεν ξέρω πόσοι έχουν τη λόξα μας να συγκινούνται...

9:35 AM

 
Anonymous Anonymous said...

αν δεν κάνω λάθος,είναι Βέρα Ζαχαροπούλου....

6:28 AM

 
Anonymous Anonymous said...

ti kanun autoi pu den paizun puthena apautus tus ithopoious?o xristos pethane?

4:59 AM

 
Anonymous Anonymous said...

ο παύλος ευαγγελόπουλος πώς και χάθηκε από την τηλεόραση?τι κανει αθτή την εποχή?

4:49 AM

 
Anonymous Anonymous said...

ΝΟΡΑ Ζαχαροπούλου τη λέγανε ρε παιδία ξεκολλάτε!Ο Ευαγγελόπουλος είχε έρθει στην πόλη μου με ένα θίασο μια χαρούλα είναι..για το Χρήστο δεν ξέρω...Πάντως το ΡΕΤΙΡΕ Γαμούσε!Α έχω δει από κοντά τη Μαρία Ρούσσου που λεει ο Νεοέλληνας και είναι και φωνάρα και κουκλάρα..αλλά εκτός κυκλώματος...

11:16 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Φίλοι του Ρετιρέ,

σας ευχαριστώ πολύ που μπαίνετε και γράφετε τις σκέψεις σας για την αγαπημένη μας σειρά.

Νομίζω καταλήξαμε ότι η κα Ζαχαροπούλου λέγεται Νόρα, αλλά πρώτα ο Θεός φέτος το καλοκαίρι θα το επιβεβαιώσουμε κιόλας!!!

Να'στε καλά όσοι γράφετε πληροφορίες για το τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές!!

9:38 AM

 
Anonymous Anonymous said...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ, ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ Η ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΥΞΕ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ 60. ΚΑΛΟ

8:55 AM

 
Anonymous Anonymous said...

sygxarhthria. Me sygkinise pou yparchoun kapoioi pou thymountai tin palia afti oraia seira (alla kai alles) me ta pragmati oraia sxolia kai plirofories tous.

3:23 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Paidia sygxarhthria, poly wraio blog, me eksairetika sxolia apo olous sas..
Na prosthesw k egw ena mikro litharaki sto megalo oikodomhma ths anapsilafhshs tou epikou retire :)
O Foivos exei ontws anaferthei Trikhs se 2 epeisodia (me to klasiko asteio dalianidh na mperdepsoun to onoma tou me onoma politikou), alla se kapoio epeisodio, apo ta arxika nomizw, se mia parekshghsh me ton Kwstakh, eixe apaithsei na ton apokaloun me to epwnymo tou "ko. Oikonomou"!!!
Agnwstoi oi logoi allaghs tou epithetou tou foibou apo to dhmiourgo...:)

3:31 AM

 
Anonymous Anonymous said...

padws tin methepomeni paraskeui exei to teleutaio epeisodio

3:59 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Εδώ βλέπετε τη σκηνή με τη Μαρία Ρούσου

http://www.youtube.com/watch?v=w4nxUHRpcpM

12:59 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Η Κλαιρη Κατσαντωνη εντοπιστηκε!

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=2996&page=3

2:01 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το λινκ.

Η Κλαίρη Κατσαντώνη είναι μιά αληθινή κυρία, πολύ αγαπημένη από το σήριαλ και χαίρομαι πάρα πολύ που μαθαίνω ότι είναι καλά!!!

επ'ευκαιρία να ευχαριστήσω πολύ όλους τους φίλους του Ρετιρέ που συνεχίζουν εδώ να αφήνουν σκέψεις.

Retire rules!!!

10:55 AM

 
Anonymous Anonymous said...

"Πολύ ωραίο μπλογκ.
Αλλά, ρε παιδιά...
κάντε κι ένα αφιέρωμα στον Άκη Φλωρεντή. Το πιο γνήσιο και παραγνωρισμένο κωμικό ταλέντο των 80's"

Φρέσκια συνεντευξη του
http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=9071

5:51 AM

 
Blogger Ιφιμέδεια said...

Είναι υπέροχος!!

Ευχαριστούμε που το ανέβασες εδώ:!!!

7:12 AM

 
Anonymous @ngelos said...

Ιφιμέδεια αρκεί που συγκινούμαστε εμείς. :):)

2:21 PM

 
Anonymous Anonymous said...

http://www.gr-stars.com/forums/showthread.php?p=676 εδω θα δειτε την Κορινα Οικονομακη ,την ανηψια του φαρμακοποιου Χρηστου,την κορη της ξινης.ειναι η κοπελα στη μεση της φωτογραφιας!

8:14 AM

 
Blogger V.anessa Kiou said...

Εχει κανεις την τελευταια συνεντευξη της κ.Σοφιας (Κουλα Αγαγιωτου) στο alter???

5:01 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Σας ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια. Λέγομαι Manolis Skoulas στο Facebook και φορω καπέλο. Παίζω κιθάρα και τραγουδω ζωντανά σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας. Ετοιμαζω και ένα δισκο

6:19 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Συνεργάστηκα με το μακαρίτη το Δαλιανιδη το Φλεβάρη και το Μάρτη του '90 και έγραψα τη μουσικη που ακούσατε στο σίριαλ. Επειδή δεν μπορούσα να ζήσω όμως βιοποριστικα απο τα σίριαλ, έκανε όλη την δεκαετία 90 μουσικη για διαφημίσεις και σήματα εκπομπών. Απο το 99 εργάζομαι στο δήμο Αθηναίων στη συμφωνική σαν ενορχηστρωτης. Τίποτα απο αυτές τις δουλειές δεν έχει δημοτικότητα. Γι αυτο δεν ξανακουσατε για μένα. Τώρα έχω έτοιμα τραγούδια αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα πια, μια και καταστράφηκε η δισκογραφία. Το email μου είναι m.skoulas@gmail.com

6:29 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε Σκουλά,

η μουσική σας για το Ρετιρέ άφησε πραγματικά εποχή και είναι αξέχαστη σε όλους.
Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ μετά από τόσα χρόνια.
Είναι μεγάλη για μας η συγκίνηση που αφήσατε ένα σχόλιο σε αυτό το ποστ. Παρόλο που δεν ανανεώνουμε το υλικό του μπλογκ αυτού το έχουμε ακόμη ανοικτό για να μην χάνουμε αυτή την ωραία ευκαιρία για επικοινωνία.
Είμαι βέβαιη ότι το ταλέντο σας θα διακρίνεται και σε όλες τις άλλες δουλειές σας - δυστυχώς όμως όπως το λέτε, αυτές είναι πολύ δύσκολες εποχές.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στην καριέρα σας. Ήδη δώσατε ένα στίγμα που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Ιφιμέδεια

6:28 AM

 

Post a Comment

<< Home